ANAF DECLARATIA 112 PDF

Declaratie;VersiuneJ;VersiuneP. D;J;J D;J;J D ;J;J S;J;J S;J;J S;J;J Pe site-ul oficial al ANAF a fost publicat PDF-ul inteligent necesar generarii D – Declaraţie privind veniturile realizate din România. 5 feb. Urmeaza o alta intrebare dureroasa: cand trebuie sa platim impozitul pe profit? Pentru a evita amenzile trebuie sa stim ce declaratii trebuie sa.

Author: Brakree Mesida
Country: Laos
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 25 April 2016
Pages: 55
PDF File Size: 10.34 Mb
ePub File Size: 11.23 Mb
ISBN: 883-9-48115-519-6
Downloads: 66831
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dale

De asemenea, nu pot opta pentru sistemul anual de declarare si plata a impozitului pe profit:. Impozitarea veniturilor din dividende in anul Primul an fiscal modificat include si perioada anterioara din anul calendaristic cuprinsa intre 1 ianuarie si declaratiaa anterioara primei zi a anului fiscal modificat, acesta reprezentand un singur annaf fiscal.

Mai multe articole despre declaratia Pentru determinarea profitului impozabil suntem obligati sa intocmim un registru de evidenta fiscala, intr-un singur exemplar. Declaratia declaratja impozitul pe profit se completeaza cu ajutorul programului de asistenta. Modul de completare a registrului de evidenta fiscala este la latitudinea noastra, in functie de specificul activitatii si de necesitatile proprii. Aceste prevederi se aplica si in cazul in care anul fiscal modificat incepe in a doua, respectiv in a treia luna a trimestrului IV al anului calendaristic.

Acesta poate fi tinut in forma scrisa sau electronica. Cum si cand se restituie?

Vom depune declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat la organul fiscal in a carui evidenta fiscala suntem inregistrati ca platitor de impozite si taxe. Cum procedam in ce priveste deductibilitatea provizionului? Guvernul Romaniei si Federatia Patronatelor Societatiilor din Constructii au semnat joi, 29 noiembrie, un acord prin care se urmareste sustinerea dezvoltarii sectorului constructiilor in Romania.

Modificarea perioadei anului fiscal se comunica organelor fiscale competente astfel: Formularul poate fi descarcat de pe site-ul Agentiei Nationale decparatia Administrare Fiscala, la adresa declaratii. Rezultatul fiscal negativ este pierdere fiscala.

  LINKSYS WAG200G MANUALE ITALIANO PDF

Urmeaza o alta intrebare dureroasa: Contribuabilii care opteaza pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic depun formularul “Notificare privind modificarea anului fiscal” in termen de 15 zile de la data inceperii anului fiscal modificat sau de la data inregistrarii contribuabilului — in cazul in care se opteaza de la infiintare pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic.

In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs. O noua obligatie pentru persoanele fizice ce obtin venituri din activitati independente – Registrul de evidenta fiscala Conturi de trezorerie pentru plata contributiilor in Microintreprinderile in Iesirea din sistemul anual de declarare si plata a impozitului se efectueaza la inceputul anului fiscal pentru care se solicita aplicarea sistemului anual.

Cultele religioase, unitatile de invatamant preuniversitar si institutiile de invatamant superior, particulare, acreditate, precum si cele autorizate, asociatiile de proprietari constituite ca persoane juridice si asociatiile de locatari recunoscute 112 asociatii de proprietari, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, organizatiile nonprofit, organizatiile declaeatia, organizatiile patronale au obligatia de a declara si plati impozitul pe profit, anual, pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul.

Recomandari Noutati Ultima ora Taxe si impozite stabilite de Codul fiscal Este mai eficient impozitul pe profit decat impozitul pe dcelaratia Nu intra sub incidenta acestor prevederi contribuabilii care se dizolva cu lichidare, pentru perioada cuprinsa intre prima zi a anului fiscal urmator celui in care a fost deschisa procedura lichidarii si data inchiderii procedurii de lichidare.

Pentru contribuabilii care platesc impozitul pe profit anual, limitele cheltuielilor deductibile se aplica anual.

Sfat Contabil | Soluții contabile complete | Studii de caz

Mai multe articole despre declaratii impozit pe profit. Optiunea pentru sistemul anual de declarare si plata a impozitului pe profit se efectueaza la inceputul anului fiscal pentru care se solicita aplicarea sistemului anual.

  AGNI SUKTAM KANNADA PDF

Impozit pe profit – Calcul, declaratii si termene de plata.

In vederea determinarii impozitului pe profit rezultatul fiscal se calculeaza ca diferenta intre veniturile si cheltuielile inregistrate conform reglementarilor contabile aplicabile, din care se scad veniturile neimpozabile si deducerile fiscale si la care se adauga cheltuielile nedeductibile.

Formularul se depune la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat conform legii, sau se transmite declwratia mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Persoanele juridice care se dizolva cu lichidare au obligatia sa plateasca impozitul pe profit pana la data depunerii situatiilor financiare la registrul comertului.

Din 2019, Declaraţia unică de plată se depune online. Ce paşi trebuie urmaţi

Contribuabilii care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic pot opta ca anul fiscal sa corespunda exercitiului financiar. Obligatii declarative Declaratia impozit profit si ONG.

Termenul pana la care se efectueaza plata impozitului anual este termenul de depunere a declaratiei privind impozitul pe profit, respectiv 25 martie inclusiv a anului urmator. Ultimele articole Sponsorizare asociatie non-profit – platitoare de impozit pe profit: Ce obligatii vor avea dupa aceasta data?